06.10.2008 17:26
Ücretsiz Üyelik
Ana Menü
Pardus... Özgürlük İçin...

Özgürlükİçin OOXML'e karşı!

Türkçe Konuş

Başlığı Görüntüle
 Başlığı Yazdır
Dakikalar içinde indexlenmenin sırrı
sant9
#1 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 29.03.2008 01:19
Kullanıcı Avatarı

Üye

Katılım Tarihi: 14.10.07

Bazı arkadaşlar konu açıyor bu kadar dkda indexledi gibi kimi googlenin hazır uygulamalara geçtiği bir kıyağı sanıyor ama alakası yok tabiki iş siteniz güncellendikten sonra sitemapı pinglemenizde bitiyor yani googleye sitemi güncelledim gel indexle diyorsunuz hazır uygulamaların seo eklentileri bunu yapıyor zaten ( wordpress seo eklentisi , vbseo gibi. ) ama kendi yazdığımız sitelerde nasıl bu işi yapabiliriz derseniz

Kaynağı İndir  Kod
http://www.google.com/webmasters/sitemaps/ping?sitemap=http://www.siteadi.com/sitemap.xml

şeklinde admin panelinizden link verin ve siteyi güncellediğinizde tıklayın

php fonksiyon olarakta aşağıdaki kodları buldum ancak test etmek kısmet olmadı.

Kaynağı İndir  Kod
    <?php

function pingGoogleSitemaps( $url_xml )
{
   $status = 0;
   $google = 'www.google.com';
   if( $fp=@fsockopen($google, 80) )
   {
      $req =  'GET /webmasters/sitemaps/ping?sitemap=' .
              urlencode( $url_xml ) . " HTTP/1.1\r\n" .
              "Host: $google\r\n" .
              "User-Agent: Mozilla/5.0 (compatible; " .
              PHP_OS . ")PHP/" . PHP_VERSION . "\r\n" .
              "Connection: Close\r\n\r\n";
      fwrite( $fp, $req );
      while( !feof($fp) )
      {
         if( @preg_match('~^HTTP/\d\.\d (\d+)~i', fgets($fp, 128), $m) )
         {
            $status = intval( $m[1] );
            break;
         }
      }
      fclose( $fp );
   }
   return( $status );
}
?>

<?php
// FILENAME: cron-sitemap-generator.php
// ====================================

// php code that generates sitemaps and sitemap index files
// ...

// Once the sitemaps are ready, we ping Google...
if( 200 === ($status=pingGoogleSitemaps('http://www.gidforums.com/sitemap-index.xml')) )
   report( "Ping to Google Sitemaps successful.\r\n\r\nStatus code: $status.", REPORT_MODE );
else
   report( "Cannot ping/connect to Google Sitemaps.\r\n\r\nStatus code: $status.", REPORT_MODE );

// end the script.
?>

sitemap pingledikten sonra 2 ile 45 dakika ( botun durumuna göre değişir ) içinde indexlenicektir büyük ihtimal ile hemen indexletin ve hit almaya başlayın.

bol hitli günler..

ALINTI:fan-r10

www.warezdown.org
sant9
#2 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 29.03.2008 01:20
Kullanıcı Avatarı

Üye

arkadaslar bu makeleyı php-fusıon a uydurabılırsek sanırım bizler için mukemmel bir sonuç ortaya çıkar-varmı uyarlaya bilecek?

www.warezdown.org
SoulSmasher
#3 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 29.03.2008 01:26
Kullanıcı Avatarı

Super Yönetici

Katılım Tarihi: 05.01.06

alakası yok anlık indexleme ile. siteharitasının güncellendiğini google a bildiriyor bu

ben neden bas bas google webmaster toolsa kaydolun diyorum Smile orada bunu yapan araç var çünkü Smile
Soruları lütfen düzgün bir Türkçe ile sorun, burası anlık çevrimiçi sohbet ortamı değil Smile

Tercümelerimi Ve Kodlamalarımı Çalıp İsimlerini Silenler Size Sesleniyorum:
Gölgem Olmaktan Öteye Gidemeyeceksiniz!!

Wareze Hiçbir Şekilde Destek Yok! Herhangi Bir Sitesinde Warez İçerik Bulunduranlar Ya Silsinler Ya Da Bu Siteden Destek Talep Etmesinler!

sant9
#4 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 29.03.2008 01:44
Kullanıcı Avatarı

Üye

valla bilmem makaleyı ordan aldım ben sık sık güncelliyorum xml mı wm tools danda gonderıyorum aslında php fusıonda en erken 20 saatte ındexlendı sımdıye kadar bunu daha kısalta bılırız belkı

www.warezdown.org
SoulSmasher
#5 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 29.03.2008 02:04
Kullanıcı Avatarı

Super Yönetici

Katılım Tarihi: 05.01.06

google sitenizi sevdikçe içerik olarak dakikasında da indexler. ana site ve buradaki gibi Smile

google xml okurken ne scripte bakar ne seo vs ye ne .php ye ne başka bişiye Smile
Düzenleyen SoulSmasher Düzenleme Tarihi: 29.03.2008 02:04
Soruları lütfen düzgün bir Türkçe ile sorun, burası anlık çevrimiçi sohbet ortamı değil Smile

Tercümelerimi Ve Kodlamalarımı Çalıp İsimlerini Silenler Size Sesleniyorum:
Gölgem Olmaktan Öteye Gidemeyeceksiniz!!

Wareze Hiçbir Şekilde Destek Yok! Herhangi Bir Sitesinde Warez İçerik Bulunduranlar Ya Silsinler Ya Da Bu Siteden Destek Talep Etmesinler!

emir_baba
#6 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 29.03.2008 11:58
Üye

Katılım Tarihi: 27.04.07

Günde bir kerede olsa gitiğiniz sıradan bir dükkan düşünün, yeni gelen mallar hemen gözünüze çarpar. Birde önüne sürekli yeni mallar getiren kamyonların geldiği bir dükkanı düşünün, bu dükkandaki malları keşfetmeniz için sürekli olarak gezmek durumundasınız. Bence googlenin indexleme sıklığıda bu örneğe uygun şekilde yapılıyordur. Günde belirli sayılarda ekleme yapılan siteler ile dakikada yüzlerce, hatta binlerce ekleme yapılan sitelerin indexleme oranının aynı olmayacağını düşünüyorum. Az bir ekleme oranına sahip bir siteyi google neden sürekli indexlesinki. İndexlese ne bulacak birgün indexler ikigün indexler sürekli yeni birşeyler gelmiyorsa birinci örnekte olduğu gibi sürekli gezmeyecektir. İçeriği sürekli gelişen heran yeni birşeyler eklenen örneğin bu site gibi siteleri indexleme süresi daha kısa olacaktır. Benim sitem gibi günde bir tane haber eklenen bir siteyi ne diye saatte bir indexlesinki. Bunlar benim düşüncelerim belkide yanılıyorumdur.
Sanal Emirdağ

www.emirdagim.com
AteSHaN
#7 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 29.04.2008 14:27
Kullanıcı Avatarı

Acemi Üye

Katılım Tarihi: 03.11.07

ya ben baktıgımda xml de hicbirsey yazmıyor sadece site adresi var ama site_map.php de dolusuyla var yani ping atarsam phpyle de indexlenir mi?

praspataculus
#8 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 19.06.2008 19:40
Üye

Katılım Tarihi: 27.12.06

la buldum
bu kodu subheader php nin inludelerden sonraki kımına ekleyem
siteye her girene indexlettirem google ıGrinPfft

http://aramok.co.cc/v7bee/news.php
Reis_
#9 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 20.06.2008 09:18
Kullanıcı Avatarı

Üye

Katılım Tarihi: 13.02.07

SoulSmasher yazdı:
alakası yok anlık indexleme ile. siteharitasının güncellendiğini google a bildiriyor bu

ben neden bas bas google webmaster toolsa kaydolun diyorum Smile orada bunu yapan araç var çünkü Smile

Google Site Yöneticisinde zaten yapıyor bunu Cool
img151.imageshack.us/img151/1201/bannersmallkl6.jpg

www.genctuning.com
Atlanilacak Forum: