|
(DB) Veri Tabanı Aktaramıyorum!
|
| apple5 |
Mesaj Tarihi 29.11.2007 01:44
|
Üye

Katılım Tarihi: 03.04.07
|
Merhaba
Eski fusion sitem çok fazla modifikasyon,.... felan filan yapa yapa artık çorba oldu kodlar felan filan... Ve kararım sade temiz çok oynanmamış bir fusion bundan sonra. 6.01.13 versiyonunu ayrı bir veriyoluna kurdum. Ve şimdi eski sitemdeki üyeleri, haberleri, özel sayfaları, incelemeleri, fotoları, panelleri,..... gibi temel şeyleri yeni sitemin veritabanına aktarmak istiyorum, (Yeni site derken aynı adres üzerinde farklı veriyolundaki. )
Fakat bir türlü içeriği, yeni kurduğum fusiona aktaramadım. Lütfen bir yol gösterin
Şimdiden teşekkürler
Sigara ve Alkol insanı yavaş yavaş öldürüyormuş...-...Kimin acelesi var ki?? 
|
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 29.11.2007 01:56
|

Super Yönetici

Katılım Tarihi: 05.01.06
|
yönetici paneli/sistem yönetimi/veritabanı yedekle den yedek alıp sonra yeni kurulu sitede aynı yerden tamir diyeceksiniz, ya da phpmyadminden import (iöçe aktar) diyeceksiniz,. bazen sq.gz içinden çıkan .sql uzantılı dosya da sıkıştırılmış oluyor (bazı serverların sorunu- .sql ile asıl inen sql.gz nin boyutlarının farkından anlarsınız zaten) o .sql i sql.gz yapıp deneyin, en genel karşılaşılan hata budur
eğer yedekleme paneliden veritabanı inmiyorsa tabloların bazıları hasar görmüş demektir, o zaman forumda "mysql dumper" yazarak çıkan başlıktaki yöntemi uygulayın
Soruları lütfen düzgün bir Türkçe ile sorun, burası anlık çevrimiçi sohbet ortamı değil
Tercümelerimi Ve Kodlamalarımı Çalıp İsimlerini Silenler Size Sesleniyorum:
Gölgem Olmaktan Öteye Gidemeyeceksiniz!!
Wareze Hiçbir Şekilde Destek Yok! Herhangi Bir Sitesinde Warez İçerik Bulunduranlar Ya Silsinler Ya Da Bu Siteden Destek Talep Etmesinler! |
| |
|
|
| Mertoglu |
Mesaj Tarihi 29.11.2007 10:36
|
Üye

Katılım Tarihi: 23.04.07
|
Soul konu açılmışken merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum aynı yöntemle sitemi komple yaedek alıp localdede kurabilirmiyiz modifikasyonları artık önce lokalde yapmak daha mantıklı her seferinde yedek ala ala 20 30 tane viewthared.php oldu karmaşıklaşmaya başladı dahada kötüsü iki ayrı pc de çalışıyorum hangi yedek nerde sorun 
labirentfm.de lisanslıdır |
| |
|
|
| KoLGe |
Mesaj Tarihi 30.11.2007 10:59
|

Üye

Katılım Tarihi: 26.12.06
|
SoulSmasher yazdı:
yönetici paneli/sistem yönetimi/veritabanı yedekle den yedek alıp sonra yeni kurulu sitede aynı yerden tamir diyeceksiniz,
eğer yedekleme paneliden veritabanı inmiyorsa tabloların bazıları hasar görmüş demektir, o zaman forumda "mysql dumper" yazarak çıkan başlıktaki yöntemi uygulayın
Abi ben su problem var. Panelden indirmek istiyorum ama bir turlu inmiyor. SHifreni dogru yaziyorum, amma tiklani basinca hic bir sey olmuyor.
6.01.13 kullaniyorum. Eger mysql tabllerim hasar gormusse, onlari nasil bulup coze bilirim problemi?
Iki sitem var eyni serverde. Biri 6.01.11 o sitede hic bir problem yok. shifreni yazib dugmeye tiklayinca sql yukleniyor. amma 6.01.13-de yuklenmiyor
Konuşmamışdan önce "Ne söyleyeyim?" diye düşünmek, söyledikten sonra "niçin söyledim" diye düşünmekden daha iyidir... |
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 30.11.2007 11:01
|

Super Yönetici

|
@mertoglu - evete yapabilirsiniz..
@kolge, dediğim yöntemle yedek alabilirsiniz, tablolarınız hasar grmüş mysql dumper ile yedeğinizi alabilirsiniz
Soruları lütfen düzgün bir Türkçe ile sorun, burası anlık çevrimiçi sohbet ortamı değil
Wareze Hiçbir Şekilde Destek Yok! Herhangi Bir Sitesinde Warez İçerik Bulunduranlar Ya Silsinler Ya Da Bu Siteden Destek Talep Etmesinler! |
| |
|
|
| KoLGe |
Mesaj Tarihi 30.11.2007 11:05
|

Üye

|
Abi amma da suretlisiniz aa
Su Dumper msyqlde hasar gormus yerleri duzeltecekmi? yoksa yalnizca hasar almis olsa bile veritabanini yuklemek icindirmi?
Konuşmamışdan önce "Ne söyleyeyim?" diye düşünmek, söyledikten sonra "niçin söyledim" diye düşünmekden daha iyidir... |
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 30.11.2007 11:09
|

Super Yönetici

|
tablo yapılarının bazıları hasar görmüş düzeltmez phpmyadminden tabloyu seçip repair demelisiniz orada hasarlı tabloları gösterir zaten. dumper "olduğu gibi" alır ve indirir
| |
|
|
| KoLGe |
Mesaj Tarihi 30.11.2007 11:27
|

Üye

|
Abi localhost-da bir deneme yaptim.
Su sitem var ya. o bende 6.01.12 idi ben onu 13-e guncellemisdim.
6.01.12 kurdum mysql-den backup etmek istedim olmadi. yani su anki problemim gibi. Amma 6.01.13-un full yukledim ve kurdum. Ordan panele girdigimde yukleye bildim.
Anladigim kadariyla tabllarda degil sorun scriptdedir. Ben 6.01.13 yeniden kurayim.
Tesekkurler.
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 30.11.2007 12:08
|

Super Yönetici

|
yedek alınmıyorsa yarıda kalıyorsa tablolar hasar görmüş demektir script ile alakası olsa temiz kurulumun yedeği de alınamazdı orada yapılan işlem hosta veritabanı tablolarını ayıklatıp gzipleyip göndermesini söylemektir
en kötü ihtimalle yaptığınız bir modifikasyon tablolara ya da scripte hasar vermiştir
| |
|
|
| osdem66 |
Mesaj Tarihi 23.06.2008 17:15
|
Yeni Gelen

Katılım Tarihi: 11.04.08
|
merhaba bu konuda benimde bir sorum olacak bendeyeni bir adres ve hostingle yeni bir site kurdum 6.01.15 versiyonu..eski adresimdeki veri tabanını nasil aktaririm yeni adresime..yukarda anlatilan sekilde denedim yükleme oldu ama site acilmiyor yeni adrese eski adresimdeki üyelikleri v.s. nasil taşiyabilirim tşkler.. |
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 23.06.2008 17:32
|

Super Yönetici

|
site açılmıyor derken? hatayı yazar mısınız ?
| |
|
|
| osdem66 |
Mesaj Tarihi 24.06.2008 00:03
|
Yeni Gelen

|
boş içerik cikiyor malesef... |
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 24.06.2008 13:24
|

Super Yönetici

|
/news.php diye girince açılıoyr mu peki ?
| |
|
|
| osdem66 |
Mesaj Tarihi 24.06.2008 22:04
|
Yeni Gelen

|
Table 'yakacik.fusion_settings' doesn't existTable 'yakacik.fusion_settings' doesn't exist
Warning: include(locale//global.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /users/yakacik/www/maincore.php on line 167
Warning: include() [function.include]: Failed opening 'locale//global.php' for inclusion (include_path='.:/etc/php/lib' in /users/yakacik/www/maincore.php on line 167
Table 'yakacik.fusion_blacklist' doesn't exist
Warning: require_once(themes//theme.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /users/yakacik/www/subheader.php on line 14
Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'themes//theme.php' (include_path='.:/etc/php/lib' in /users/yakacik/www/subheader.php on line 14
dediginiz sekilde girince bu şekilde ileti veriyor |
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 24.06.2008 22:26
|

Super Yönetici

|
veritabanının settings tablosu yok, bu nedenle tema dahil hiçbir ayarı bulamıyyor site, aktarımda hata yapmışsınız settings tablosunu da aktarın
| |
|
|
| osdem66 |
Mesaj Tarihi 24.06.2008 22:35
|
Yeni Gelen

|
aktardim ancak su anda siteme ne admin olarak nede üye olarak giriş yapamiyorum ne eski veritabnimin şifresini kabul ediyor nede yenisinin ayrica üyelriminde kabul etmiyor .. gercsiz kullanici adi ve şifre diyor... |
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 24.06.2008 22:39
|

Super Yönetici

|
siz tüm tabloları aktaramıyorsunuz, users tablosu yoktur ondan, yoksa imkansız dediğiniz
| |
|
|
| osdem66 |
Mesaj Tarihi 24.06.2008 22:42
|
Yeni Gelen

|
224 üyeyi aktardim üye listemde görünüyor...ama olmuyor imaksizimi başardim ben )eski üyelik şifreleri ile giremiyorlar bende yönetci olarak var bir gariplik ama neyse...çözerim inşallah |
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 24.06.2008 22:54
|

Super Yönetici

|
o zaman üye parolaları sütunlarını kontrol edin, ve de aynı fusion sürümüne transfer yaptığınızdan emin olun
| |
|
|
| osdem66 |
Mesaj Tarihi 24.06.2008 23:07
|
Yeni Gelen

|
haklisiniz sürüm sorunu olabilir..öyleyse çözüm varmi pekii yoksa eski sürümümü yüklemeliyim.. |
| |
|