|
Google webmasters
|
| neogandalf |
Mesaj Tarihi 30.06.2008 15:19
|
Yeni Gelen

Katılım Tarihi: 06.12.07
|
Arkadaşlar google webmasters da sitemizi eklerken site map dosyasını soruyor ancak uzantısı xml olmasını istiyor acaba bunu nasıl yapabiliriz.benim sitede bulunan sitemap.php şeklinde bunun sitemap.xml olan biçimini nasıl elde edebiliriz yada yapabiliriz bilen varsa paylaşmasını bekliyoruz.Herkeze çok teşekküler |
| |
|
|
| cAmbAzZ |
Mesaj Tarihi 30.06.2008 15:30
|
Üye

Katılım Tarihi: 02.07.07
|
orda sitemap oluştur diyince sana dosya veriyor nu ftp ne atıyorsun sonra oraya www.site.com/sitemap.php şeklinde link veriyorsun
kaydolurken dosyayı veiryorlar
Ayrıca Sanırım forumda vardı bu konu = search
Düzenleyen cAmbAzZ Düzenleme Tarihi: 30.06.2008 15:31 |
| |
|
|
| neogandalf |
Mesaj Tarihi 30.06.2008 15:34
|
Yeni Gelen

|
Masaüstü tarayıcıları tarafından erişilmesi amaçlanan sayfaları listeler.
1. Desteklenen biçimde bir Site Haritası oluşturdum. Yardım Yardım
2. Site Haritamı yükledim. Yardım Yardım
3. Site Haritamın URL'si:
http://www.siteminadıcom/
Örnek: sitemap.xml
Örnek: directory/other_sitemap.xml
arkadaşım baktım bulamadım forumda ayrıca google vermiyor böyle bir kısım oluşturuyor verdiği adrres ise siteni google eklemek doğrulama için
|
| |
|
|
| tahor |
Mesaj Tarihi 30.06.2008 16:56
|

Üye

Katılım Tarihi: 15.06.08
|
arkadaşım şu programı indir google sitamap builder ben bi
forum sitesinden anlatımlı şeklini görmüştüm bende ordan yapmıştım şimdi forum açılmyor nedense ,açılırsa linkini yazarım
bu programda .xml olarak yapıyor..
Düzenleyen tahor Düzenleme Tarihi: 30.06.2008 16:57 |
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 30.06.2008 19:01
|

Super Yönetici

Katılım Tarihi: 05.01.06
|
sitemap.php ile sitemap.xml farklıdır, yukarda belirtilen yolla periyodik olarak sitemap.xml oluşturabilirsiniz
Soruları lütfen düzgün bir Türkçe ile sorun, burası anlık çevrimiçi sohbet ortamı değil
Tercümelerimi Ve Kodlamalarımı Çalıp İsimlerini Silenler Size Sesleniyorum:
Gölgem Olmaktan Öteye Gidemeyeceksiniz!!
Wareze Hiçbir Şekilde Destek Yok! Herhangi Bir Sitesinde Warez İçerik Bulunduranlar Ya Silsinler Ya Da Bu Siteden Destek Talep Etmesinler! |
| |
|
|
| chatlaq |
Mesaj Tarihi 30.06.2008 19:09
|

Saygın Üye

Katılım Tarihi: 30.12.07
|
cAmbAzZ yazdı:
orda sitemap oluştur diyince sana dosya veriyor nu ftp ne atıyorsun sonra oraya www.site.com/sitemap.php şeklinde link veriyorsun
kaydolurken dosyayı veiryorlar
Ayrıca Sanırım forumda vardı bu konu = search
sitemap.php bizim anlayacağımız görsel olarak hazırlanmış site haritasıdır
sitemap.xml botların anlayacağı şekilde site haritasıdır

|
| |
|
|
| neogandalf |
Mesaj Tarihi 01.07.2008 12:47
|
Yeni Gelen

|
Arkadaşlar sorunu çözdüm silerinde bilgilendirmesiyle herkeze teşekkürler. Eğer bu knu hakkında bilgi almak isteyen olursa diye yazıyorum :
2 yöntem uyguladım bunlardan
1-) İlk önce http://www.xml-si... adresine girdim bu adresteki Starting URL yazısının altındaki kutucuğa adresimi yazdım.
www.onurkizilarsl... daha sonra site bir süre ( yaklaşık 25 dakika tabi bu internet hızınıza da bağlı olarak değişebilir.) bekledikten sonra site bana bir adres olarak yeniden açıldı burada kendi oluşturduğu sitemap dosyalarını bana yüklemem için link verdi.Bu linkleri kendi alanımda yükledikten sonra google webmaster sitesinde kendi adıma olan kısımda ekledim.
2-) Diğer yöntemde ise sizlerin söylediği ve çok kullanılan bir program olan " sitmap builder " programını kurdum bunun oluşturduğu dosyayı da alanıma attım.
Bu yöntemlerden ilki işe yaradı diğer 2. yöntem yani programla oluşturduğum siteharitası dosyası çalışmadı eğer yükleyip uzantıyı yazarsam bana bir hata sayfası veriyordu.( Belkide ben yapamadım ama yaptığıma inanıyorum.) 1. yöntem çok basit siteye girin adresinizi yazın bir süre bekleyin verdiği linkten sizin için oluşturduğu sitemap dosyasını indirip alanınıza kurun daha sonra www.sitenizinadı.com/sitemap.xml yazdığınızda düzgün çalışmaktadır.Bunu uzun uzadıya anlatmamın nedeni bilmeyen arkadaşlar olursa diyedir.Bu işlemler tarafımca denendi bu işlemlerin önemi ise google tarafından sitenizin daha iyi bir şekilde taranabilmesidir.
Bilginize. |
| |
|
|
| tahor |
Mesaj Tarihi 01.07.2008 12:56
|

Üye

|
hangi sitemap programı arkadaşım google sitemap builder sa belki yanlış yapmışsındır bende takır takır çalışıyo bayada kısa zamanda çıkardı haritamıda ama bilgilendirme için sağol |
| |
|
|
| neogandalf |
Mesaj Tarihi 01.07.2008 13:48
|
Yeni Gelen

|
vallaha iddaa etmiyorum programı kurdum kullandım porgram sitemap builder zaten çok sofistik bir program değil hemen haritayı çıkarıyor ancak ftp attıktan sonra site uzantısını yazdığımda sitenin gösteriminde hatalar oluştu diyor.He ben burada bu program kötü kullanmayın gibi bir şey söylemiyorum sadece böyle bir durumla karşılaştım ileride eğer çıkarsa böyle bir sorun diğer arkadaşlarda çeşitli alternatif olsun istedim yinede sağolun herkeze iyi paylaşımlar
alternatif site :http://www.xml-sitemaps.com |
| |
|
|
| tahor |
Mesaj Tarihi 01.07.2008 14:32
|

Üye

|
saol arkadaşım olabilir bazı arkadaşlardada iyi yapmışsın söyleyip bende oldu 502 de sayfamı çıakrdı haritada ama bazı arkadaşlardada aynı sorun olabilir neogandalf arkadaşın söylediği ilk yöntemde iyi paylaşım için sağol |
| |
|
|
| neogandalf |
Mesaj Tarihi 01.07.2008 14:45
|
Yeni Gelen

|
önemli değil herkeze iyi paylaşımlar
|
| |