|
Resimli Flash chat kurulumu
|
| emir_baba |
Mesaj Tarihi 14.10.2007 22:53
|
Üye

Katılım Tarihi: 27.04.07
|
Merhaba arkadaşlar burada bildigim kadarıyla resimli olarak flash chat kurulumunu anlatacağım belki lazım olur. Öncelikle flashchatin bir versiyonunu indiriyoruz. Piyasada birçok yerde demo sürümleri var ama bence www.tufat.com burdan 5 dolar karşılığında lisanslısını alın çünkü bir defa lisans alıyorsunuz sonraki çıkan bütün versiyonları bedavaya kullanabiliyorsunuz. Neyse geçelim kuruluma Flashchati indirdik, rardan çıkardık. Chat ve src adında iki tane klasör çıkıyor rardan. Src klasörünün içindeki dosyalar neye yarıyor bende bilmiyorum. Bize lazım olan chat klasörü, bu klasörün adını isterseniz chat olarak isterseniz başka bir isimle değiştirebilirsiniz. Ben burda chat olarak bahsedeceğim. Eğer kurduğunuz flash chate sitenize üye olmayanların girmesini istemiyorsanız, Chat klasörünü hostunuzda sisteminizin config.php dosyasıyla aynı dizine atmanız gerekiyor. Örneğin hostunuzda siteniz www.sitem.com/portal diye kuruluysa portal klasörünün içine atacaksınız. Siteniz www.siteniz.com diye kuruluysa ana dizinde kurulu demektir (maskeleme yoksa) ve sizde chat klasörünü ana dizine atacaksınız, burda ana dizine atılmış olarak anlatacağım. Chat klasörünü hosta attıktan sonra boş bir internet tarayıcısı açıyorsunuz ve adres çubuğuna www.siteniz.com/chat/install.php yazarak enter tuşuna basıyorsunuz. Karşınıza chmod ayarı verilecek klasör ve dosyaların listesi gelir. Karşılarında yeşil şekilde yes yazanlarla bir işimiz yok. Kırmızı renkli no yazanları control panelinden Online Filemanager veya Türkçe ise dosya yöneticisinden tek tek bularak klasörlere 777 dosyalara 666 özelliği veriyoruz. Hepsine chmod ayarı yapıp yapmadığımızdan emin olmak için sayfayı bir defa yenilersek işimizi sağlama almış oluruz. Yeniledik, bütün no'lar yes'e dönmüş, chat'e üye olmayanların girememesini istiyorsak kullandığımız sisteme enteğre etmek için bu tablonun üstünde bulunan ve Check here if you ile başlayan satırın başındaki kutucuğu seçili hale getiriyoruz. Herkes girebilsin istiyorsak boş bırakıyoruz. Ben burda da üyeler girebilecek şekilde anlatacağım. Kutucuğu işaretledikten sonra en alt sağ tarafta bulunan Continue' ye tıklıyoruz, karşımıza kullandığımız sistemi soran bir ekran geliyor.

burada da resimdeki gibi PHP Fusion6'yı işaretledikten sonra sağ altta bulunan Continue'yi tıklıyoruz. Bir sonraki ekranda fusionu kurarken oluşturduğumuz database ismi, şifresi, oda isimleri filan yazan ekran geliyor, oda isimlerini sonradan değiştirebiliriz
Hiç vakit kaybetmeden Continue tıklıyoruz. Önümüze gelen ekranda
resimledeki gibi
Yes, please enable UTF-8 'i işaretledikten sonra altındaki Default language yazan yerin karşısındaki ok işaretini tıklayarak Türkçeyi seçip sağ alttan Continue tıklıyoruz.
Burda karşımıza chate bot kurup kurmayacağımızı soran bir ekran geliyor.

Eğer host şirketiniz mysql sorgusunda sınırlama koymamışsa botu kurabilirsiniz benimki sınır koymuş kuramadım. Sitem alengirlendi :) Bot kurmadan devam edeyim diyorsanız alttaki skip this step'i tıklayın, yok ben bot'ta kuracağım diyorsanız hemen sağındaki Continue tıklayın. Bot kurmayı seçerseniz bir süre beklemeniz gerekiyor. Lütfen sabırlı olun ve bekleyin. Bot sorgulama işlemi bittiğinde şöyle bir ekran görürsünüz.
Bu resimdeki görüntüyü görünce Continue tıklıyoruz, Bot kurma seçeneğini seçende seçmeyende böyle bir ekran görür ve bu kurulum bitmiş demektir.

Hemen hostumuzdan install.php dosyasını siliyoruz, ardındanda inc/config.php, config.srv.php ve inc/cmses/defaultUsrExtCMS.php dosyalarının chmod ayarını 644 olarak yapıyoruz. config.php dosyası içindeki admin ve moderatör giriş şifreleri pek işe yaramasada hayalet giriş şifresi işe yaramaktadir siz yinede her üç şifreyi değiştirin. İnc/config.php dosyası içinde sırasıyla şu kelimeleri aratın ve karşısındaki şifreleri değiştirin. adminPassword, moderatorPassword, spyPassword www.siteniz.com/chat/admin/ yazarak admin kontrol paneline gidebilir oda isimlerini değiştirebilirsiniz. Sitenize linkini eklerken www.siteniz.com/chat/flashchat.php diye eklerseniz giriş zamınını uzatmamış olursunuz. Flashchati birazcık bilenler çeşitli cinlikler yapabilirler onunu için flash chat içindeki admin klasörünün ismini değiştirebilirsiniz. Bazı art niyetli kişiler özel oda eklemekte ve oda belli bir süre giren olmadığından kaybolmakta iken odaya girmekte ve odayla birlikte görünmez olmaktadırlar ve ziyaretçilerinizi rahatsız edebilirler onu engellemek içinde özel oda ekleme izinlerini kaldırmanız gerekmekte, üyelerin özel oda eklemesini engellemek için inc/layouts/user.php içinde 'allowCreateRoom' => buradaki true yi silip false ile değiştirin. Bu vereceğim sohbet eden üyeler bolku bu sitede paylaşılmıştı ama hepsi bir arada olsun diyerek birde ben veriyorum. Bunuda blok olarak ekledikten sonra ana sayfanızda sohbet eden üyelerin isimleri görünecektir.
Kodopenside("Sohbet Eden Üyeler"); echo '<iframe frameborder="0" height="150"src="/sohbet/info_embedded.php" style="width: 100%; margin: 0;padding: 0; border: 0; overflow: hidden;" scrolling="no" border="0"allowtransparency="true"></iframe>';closeside();
sohbet tamamdır, hayırlı uğurlu olsun iyi sohbetler Daha yazacaktım ama taş düşürüyorum, sancı tuttu ;)
Düzenleyen MAxwELL_TR Düzenleme Tarihi: 16.10.2007 10:12
Sanal Emirdağ |
| |
|
|
| worthwolf |
Mesaj Tarihi 14.10.2007 22:56
|
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 17.09.07
|
 |
| |
|
|
| By_MvK |
Mesaj Tarihi 14.10.2007 23:11
|
Üye

Katılım Tarihi: 18.08.07
|
Emeğine sağlık. Senın bu sesli chat free mi? |
| |
|
|
| iceman_x |
Mesaj Tarihi 15.10.2007 02:04
|
Üye

Katılım Tarihi: 15.09.07
|
Anlatım için teşekkür ederim emir_baba kardeşim
Çok YAkında... |
| |
|
|
| emir_baba |
Mesaj Tarihi 15.10.2007 23:43
|
Üye

|
By_MvK yazdı:
Emeğine sağlık. Senın bu sesli chat free mi?
Maalesef kardeşim free değil bayada tuzlu birşey ve rabettte görmedi
Sanal Emirdağ |
| |
|
|
| By_MvK |
Mesaj Tarihi 16.10.2007 00:41
|
Üye

Katılım Tarihi: 18.08.07
|
he walla bende baktım kimse yok kimse olmadıgına göre freedir düşündüm değilmiş demek neyse saglık olsun |
| |
|
|
| furkano |
Mesaj Tarihi 16.10.2007 10:34
|
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 09.05.07
|
seslichati nekadar aldınız.. bende düşünüyorum sesli chat.. köylüler pek klavye bilmiyo nekadara bulabilirim yada.. |
| |
|
|
| karduzlar |
Mesaj Tarihi 16.10.2007 16:13
|

Kıdemli Üye

Katılım Tarihi: 18.01.07
|
ellerine sağlık emir_baba.güzel anlatım yapmışsın.
Üyeye Bela Gelmez Admin Kızmadıkça Admin Banlamaz Üye Azmadıkça
özel ve pm destek yok ısrar etmeyin ve pm yollamayın |
| |
|
|
| ahmet_hoca |
Mesaj Tarihi 15.11.2007 10:14
|
Yeni Gelen

Katılım Tarihi: 13.11.07
|
openside("Sohbet Eden Üyeler" ; echo '<iframe frameborder="0" height="150"src="/sohbet/info_embedded.php" style="width: 100%; margin: 0;padding: 0; border: 0; overflow: hidden;" scrolling="no" border="0"allowtransparency="true"></iframe>';closeside();
info_embedded.php yi açtım ekledim ama bişey değişmedi bunu nasıl ekleyeceğimizi çözemedim ekliyorum ama ana sayfada kimler online göstermiyor yardımcı olursanız sevinirm
emri baba sağolasın özel emsaja cevap verdin de bizim kafa kalın galiba bride tasarıma yeni başladım daha çok acemiyim sitem smf 1.1.4 |
| |
|
|
| karduzlar |
Mesaj Tarihi 15.11.2007 10:45
|

Kıdemli Üye

Katılım Tarihi: 18.01.07
|
onu smf destek sitesine sorucaksın arkadaşım.
Üyeye Bela Gelmez Admin Kızmadıkça Admin Banlamaz Üye Azmadıkça
özel ve pm destek yok ısrar etmeyin ve pm yollamayın |
| |
|
|
| decc |
Mesaj Tarihi 05.01.2008 23:27
|

Üye

Katılım Tarihi: 21.05.07
|
geçmiş olsun emir_baba (= |
| |
|
|
| gurcan |
Mesaj Tarihi 06.01.2008 01:50
|
Yeni Gelen

Katılım Tarihi: 26.11.07
|
arkadaşım eline ve yüregine sağlık güzel anlatmışsın yanlız benim sana bir sorum olaçak
1 ncisi : bu bot ben yazınca hemen arkamdan yazı yazıyor bu yazı yazma olayına süre koya bilirmiyiz veya sitede yani sohbette 2 kişi olunca bot yazmasın veya atıyorum 30 sn yede bir yazsın
2 ncisi : bendeki bot ingilizce yazıyor her nekadarda dili türlçe yaptımsa bot ingilizce yazıyor bunu nasıl türkçe yapa bilirim
saygılarımla
gürcan |
| |
|
|
| emir_baba |
Mesaj Tarihi 10.01.2008 21:12
|
Üye

|
gürcan kardeş bot kuramadığım için öyle bir sorunum olmadı Nasıl yapıldığında bilmiyorum. Tek çaresinin bota özel mesaj yazmamak olduğnuu düşünüyorum.
Sanal Emirdağ |
| |
|
|
| NIRVaNa-CaN |
Mesaj Tarihi 21.01.2008 22:02
|
Saygın Üye

Katılım Tarihi: 02.06.07
|
arkadaşlar mesela bi arkadaşta sordu bunda bu sohbeti sadece nasıl üyelere açabiliriz izyaretçilerin girmesi için üye olmaları gerekli ben bi kaç bişi uyguladım ama olmadı... bi yardım ederseniz çok sevnirim... |
| |
|
|
| kgulle |
Mesaj Tarihi 21.01.2008 22:24
|

Üye

Katılım Tarihi: 06.02.07
|
benim istediğim sohbett kayıtlarını tutyormu bu sistem acaba nasıl ayarlıyoz bilen varmı
www.armutlum.com Beklerim... |
| |
|
|
| emir_baba |
Mesaj Tarihi 21.01.2008 22:35
|
Üye

|
blackpower yazdı:
arkadaşlar mesela bi arkadaşta sordu bunda bu sohbeti sadece nasıl üyelere açabiliriz izyaretçilerin girmesi için üye olmaları gerekli ben bi kaç bişi uyguladım ama olmadı... bi yardım ederseniz çok sevnirim... 
blackpower kurulumu baştan okursan orada yazıyor sadece üyelerin girmesi için yapmanız gereken
Sanal Emirdağ |
| |
|
|
| emir_baba |
Mesaj Tarihi 21.01.2008 22:36
|
Üye

|
kgulle yazdı:
benim istediğim sohbett kayıtlarını tutyormu bu sistem acaba nasıl ayarlıyoz bilen varmı
sohbet kayıtlarına sohbet admin kontrol panelinden ulaşabilirsiniz belirli bir süreye kadar tutuyor
Sanal Emirdağ |
| |
|
|
| chatlaq |
Mesaj Tarihi 21.01.2008 23:16
|

Saygın Üye

Katılım Tarihi: 30.12.07
|
bende de sayfama üye girişi yapmadan giriyorum chat a giriyom son ra sitemdeki üye adimla girmeye çalişiyom olmuyor hani site üyeleriyle entegrasyonluydu

|
| |
|
|
| buldozer1 |
Mesaj Tarihi 22.01.2008 10:36
|

Acemi Üye

Katılım Tarihi: 09.02.07
|
evet bendede aynı sorun oldu fusion a entekre olabiliyor diye kurdum fakat bu seferde ne üyeler kullanıcı adı ve şifreleriyle nede ben bilgilerimle gişre biliyorum
 |
| |
|
|
| chatlaq |
Mesaj Tarihi 22.01.2008 16:21
|

Saygın Üye

Katılım Tarihi: 30.12.07
|
siteye giriş yaptıktan sonra girebilirsin
sanırım girmek için direkt değilde önce siteye giriş sonra chat e öyle oluyor