|
Türkçe Karakter Problemine SON!
|
| platonik17 |
Mesaj Tarihi 31.05.2007 23:09
|
Yeni Gelen

Katılım Tarihi: 15.01.07
|
ben yaptim ve basarili oldu
yanliz 1sorun var
artik hic turkce karakter kullanamiyorum
hep ? isareti cikiyor |
| |
|
|
| MERT |
Mesaj Tarihi 31.05.2007 23:26
|
Üye

Katılım Tarihi: 19.02.07
|
@platonik benim dedigim .htacces deki satiri ekliyerek mi denedim
onu bilemecem neden kaynaklaniyor
benim hostda o sekil calismisdi diye yazmisdim her hostda o sekil oluyormu bilemecem
|
| |
|
|
| BassBoost |
Mesaj Tarihi 27.06.2007 20:25
|

Üye

Katılım Tarihi: 04.11.06
|
Selamlar...
Sormak istediğim birşey var:
İlk kurulum yapacağımız zaman, ileride, aldığımız yedeklerde Türkçe karakter problemi yaşamamak için veritabanının karakter setini ne olarak ayarlamalıyız?
Bunu şunun için soruyorum:
Bir önceki seferde siteden aldığım yedeklerde hep Türkçe karakter problemi yaşadım. Aynı hostta aynı veritabanında olmasına rağmen bu sorun hep oldu. Şimdi sıfırdan yeni kurulum yapmak istiyorum ve ileride bu sorunu yaşamak istemiyorum. Bunun için ne yapmalıyım?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
YAZMADAN ÖNCE: (Türkçe yazanlar için hatırlatmalar...)
- Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.
- Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.
- "gelcem, gitcem, gidiyom" denmez, "geleceğim, gideceğim, gidiyorum" denir.
- "Herkez" denmez, "herkes" denir.
- "bU şEkiLDE" yazmak sadece okuyanı yorar.
- "Yanlız" değil, "Yalnız" denir.
- "ğ" harfi "g" şeklinde yazılamaz.
- "Bende, sende" denmez, "Ben de, sen de" denir. "Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır.
- "Geldimi?" yazılmaz, "Geldi mi?" yazılır. Soru takıları ayrı yazılır.
- "OKmi?" değil, "Tamam mı?" denir.
- "ahmet, belgin, duru" denmez, "Ahmet, Belgin, Duru" denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin adlarının ilk harfleri büyük yazılır.
- "ki" eki; bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, iyelik eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır.
- "v" yerine "w" yazılmaz...
Yani Türkçe, Türkçe yazılır. MSN Türkçesi'yle değil.
|
| |
|
|
| gnckampus |
Mesaj Tarihi 27.06.2007 21:43
|

Kıdemli Üye

Katılım Tarihi: 17.02.07
|
bu phpbb plus için geçerlimi aynı yöntem ?
PHP-Fusion Bir Yaşam Tarzıdır, Yaşam Aşktır, Aşk Yanlızdır, Gecelerim Günlerim Arkadaşlarım Dostlarım siz değerli webmaster arkadaşlarım için elimden gelenleri(Türkçeleştirdiklerimi) ve paylaştıklarımı sunuyorum...
|
| |
|
|
| BassBoost |
Mesaj Tarihi 28.06.2007 00:19
|

Üye

|
Ya niye soruyu ilgili konunun altına yazınca cevap alamıyoruz da alakasız yerlerde saçmasapan sorular soranların soruları hemen yanıtlanıyor? Dikkat çekmek ve cevap alabilmek için böyle mi yapmak gerekiyor? Her soru için yeni başlık açıp veritabanını çöplüğe mi çevirelim?
(Tepkim için kusuruma bakmayın. İlgi çekmeye çalışıyorum...)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- "Bende, sende" denmez, "Ben de, sen de" denir. "Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır.
- "ahmet, belgin, duru" denmez, "Ahmet, Belgin, Duru" denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin adlarının ilk harfleri büyük yazılır.
- "ki" eki; bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, iyelik eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır.
|
| |
|
|
| gnckampus |
Mesaj Tarihi 28.06.2007 01:10
|

Kıdemli Üye

|
madem öyle cevap verelim 
BassBoost yazdı:
Selamlar...
Sormak istediğim birşey var:
İlk kurulum yapacağımız zaman, ileride, aldığımız yedeklerde Türkçe karakter problemi yaşamamak için veritabanının karakter setini ne olarak ayarlamalıyız?
Bunu şunun için soruyorum:
Bir önceki seferde siteden aldığım yedeklerde hep Türkçe karakter problemi yaşadım. Aynı hostta aynı veritabanında olmasına rağmen bu sorun hep oldu. Şimdi sıfırdan yeni kurulum yapmak istiyorum ve ileride bu sorunu yaşamak istemiyorum. Bunun için ne yapmalıyım?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Kaç defa, kaç kez sıfır kurulum yaparken mysqla elle yazdın karakter setini.Onun dışında arkadaşım panik yapma lütfen Herkez yeterince cevap veriyor merak etme
PHP-Fusion Bir Yaşam Tarzıdır, Yaşam Aşktır, Aşk Yanlızdır, Gecelerim Günlerim Arkadaşlarım Dostlarım siz değerli webmaster arkadaşlarım için elimden gelenleri(Türkçeleştirdiklerimi) ve paylaştıklarımı sunuyorum...
|
| |
|
|
| BassBoost |
Mesaj Tarihi 28.06.2007 14:40
|

Üye

|

Ya deli olmamak elde değil! 
Site ayarlarından kaydettiğimde Türkçe karakterler '?' şeklinde çıkıyor. Ama ilginç bir şekilde sadece bazı yerlerde. Yukarıdaki resimlerde görülebileceği gibi Ayarlar'da bozuk çıkarken, bloklarda herhangi bir problem olmuyor.
Sebep ne olabilir acaba? Yardım lütfen...
|
| |
|
|
| gnckampus |
Mesaj Tarihi 28.06.2007 20:05
|

Kıdemli Üye

|
o dediğini sadece operada yapıyor sanırım.. İE 7 de siteniz normal.
|
| |
|
|
| alpay1_07 |
Mesaj Tarihi 04.10.2007 20:51
|
Üye

Katılım Tarihi: 19.03.07
|
Arkadaşlar,benim sorunumda bu başlıkla ilgili olduğu için buraya yazıyorum.
Bende host değiştirdim.Aynı şekilde benim sitemde de Türkçe karakter sorunu oldu.MYSQL de utf8_unicode-ci seçiliymiş.Latin1_bin ile değiştirdim.Yedeği tekrar yükledim.Bazı karakterler geri geldi."ö-ü" gibi.Ama hala "ı-İ-ğ" ? olarak görünüyor.Ayrıca sistem yönetimi,ana ayarlardan Copyright altındaki cümlede "?" olarak gözüken yere "ı" yazıyorum kaydet diyorum ama kaydetmiyor.Bu sorunu nasıl çözebiliriz acaba? |
| |
|
|
| NIRVaNa-CaN |
Mesaj Tarihi 18.01.2008 20:18
|
Saygın Üye

Katılım Tarihi: 02.06.07
|
ya beyler bendede şöyle bi sorun çıkmaya başladı hatta çıktı yanii sebebini analamdım resim altta ilgilenirseniz sevinirim...
 |
| |
|
|
| NIRVaNa-CaN |
Mesaj Tarihi 24.01.2008 11:04
|
Saygın Üye

Katılım Tarihi: 02.06.07
|
ya beyler birde benim çareme cevap bulun birde değiştirilecek klasörleri benmi göremedim sizmi yazmadınız... |
| |
|
|
| tugi-tugay |
Mesaj Tarihi 24.01.2008 11:07
|

Saygın Üye

Katılım Tarihi: 02.10.07
|
evet arkadaslar mesela söyle admin panelindeki butonlar cok karısık KodSite Yöneticileri
Kodullanýcý Gruplarý Site Yöneticileri
KodÃa33;neriler Ãa33;yeler
KodÃa33;zel Sayfalar
KodÃa33;ncelemeler
KodResim Albümleri
KodVeritabaný Yedekleme Yükseltme
Kod
Ãa33;eþitli Ayarlar Ãa33;zel Mesaj Seçenekleri
Ãa33;zel Mesaj Seçenekleri Ãa33;ye Kaydý Ayarlarý
Ãa33;ye Kaydý Ayarlarý
KodZaman & Tarih Ayarlarý
KodResim Galerisi Ayarlarý
evet bunlar ftpde hangi klasörde deiştirilecek klasörler hangileri söylermisiniz arkadaslar..:(:(

Yükseklere çıkarken aşağıdakilere selam ver; çünkü inerken onları göreceksin... |
| |
|
|
| tugi-tugay |
Mesaj Tarihi 25.01.2008 14:27
|

Saygın Üye

Katılım Tarihi: 02.10.07
|
bunları nasil düzeltiriz.

Yükseklere çıkarken aşağıdakilere selam ver; çünkü inerken onları göreceksin... |
| |
|
|
| mako |
Mesaj Tarihi 16.02.2008 20:50
|
Yeni Gelen

Katılım Tarihi: 07.02.08
|
bendekı sorun biraz daha farlı yonetim panelindekı yazıların sadece ilk harflerı war neden olabilir sizce?
 |
| |
|
|
| mert25 |
Mesaj Tarihi 06.03.2008 06:56
|

Saygın Üye

Katılım Tarihi: 16.06.07
|
Benim de acil yardıma ihtiyacım var, sağolsun hostçular nerdeyse bu işten soğuttular. Şimdi hostu değişmeme rağmen Türkçe karakter sorunu devam ediyor, fakat veritabanında hata yok. Örneğin Site Haritas? olarak görünen başlık veritabanında normal bir şekilde görünüyor. Bunun sebebi ne olabilir ve nasıl çözebilirim? |
| |
|
|
| CeRNoBiL |
Mesaj Tarihi 06.03.2008 14:28
|

Saygın Üye

Katılım Tarihi: 25.02.07
|
mer25: phpmyadmin den sitenizin yedegini alın. sonra tekrar içeri aktarırken dil i latin1 olarak seçin. sorun olmayacaktır. |
| |
|
|
| mert25 |
Mesaj Tarihi 06.03.2008 16:48
|

Saygın Üye

Katılım Tarihi: 16.06.07
|
CeRNoBiL yazdı:
mer25: phpmyadmin den sitenizin yedegini alın. sonra tekrar içeri aktarırken dil i latin1 olarak seçin. sorun olmayacaktır.
Maalesef yine düzelmedi, bu kez de soru işaretleri başka bir şekil aldı. |
| |
|
|
| gnckampus |
Mesaj Tarihi 09.03.2008 16:45
|

Kıdemli Üye

|
bence sitenin kodlamasında tinymce de bilhassa bu sorun var orada bişey yapılırsa düzelecektir.
|
| |
|
|
| lifenet |
Mesaj Tarihi 08.04.2008 15:26
|

Üye

|
arkadaşlar yenib ir site kurdum fakat ana meni üst menü, yönetici panelindeki bütün yazılar bozuk çıkıyor. resim aşağıda nasıl düzeltebilriim bunu?
|
| |
|
|
| lifenet |
Mesaj Tarihi 08.04.2008 16:22
|

Üye

|
arakdaş çok acil bunu naıl düzeltebiliriz.
|
| |
|