|
Türkçe Karakter Problemine SON!
|
| MAxwELL_TR |
Mesaj Tarihi 15.01.2007 19:30
|

Kıdemli Üye

Katılım Tarihi: 05.05.05
|
Türkçe Karakter Problemine SON!
Eğer sizde sık sık sitenizi taşıyorsanız, mysql veritabanından kaynaklanan sıkıntılardan dolayı VT'nizi yeniden upload etmek zorunda kalıyor ve bu durumlardan dolayı Türkçe karakter sorunu yaşıyorsanız aşağıdaki yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum.
Yapılması Gerekenler...
1 - Türkçe Karakter problemi olan veritabanını "Birlikte Aç" kombinasyonunu kullanarak WordPad yada Not Defteri yardımıyla açınız..
- Türkçe karakter eşleştirmesini yapınız! Örneğin "ş" harfi farklı bir karakterde görünmekteyse Not Defterinde Ctrl+H tuşlarına bastığınızda "Değiştir" fonksiyonunu açmış olacaksınız. Aranan: kısmına bozuk karakteri, Yeni Değer kısmınıda doğru karakteri yazarak "Tümünü Değiştir" dediğinizde karakter düzenlenmesini doğru bir şekilde yapmış olacaksınız.
Not: Uzun ve zahmetli bir iştir....
2 - Veritabanı düzenlemesini yaptıktan sonra... Sitenizin Yönetiminden Php My Admin'i açınız Yeni bir veritabanı oluşturunuz. Oluşturduğunuz veri tabanının Karşılaştırma Değerini "latin5_bin" yada "latin5_turkish_ci" olarak değiştiriniz...
3 - Düzenlenen veritabanını oluşturduğunu yeni veritabanına yükleyiniz (import).
Not: Veritabanınızı tekrar siteye upload ederken dikkat edeceğiniz en önemli nokta oluşması gereken tabloların son satırlarında bulunan aşağıda örneği görülen satıların değiştirilmesidir. Örneğin: Aldığınız yedekte her tablonun sonunda ") ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=88 ;" satırına benzer satırlar vardır. Veritabanınızda bu satırlar varken Mysql'e VT'yi her yüklemeye çalıştığınızda hatalar alırsınız. Bu hatayı almamak ve sağlıklı bir upload yapabilmek için oluşacak her tablo sonunda bulunan bu komut dosyasını aşağıdaki gibi değiştiriniz..
")ENGINE=MyISAM;"
4 - config.php dosyasını açınız ve aşağıdaki satırı bulunuz. (Orjinal dosyanın yedeğini alınız!)
Koddefine("DB_PREFIX", "fusion_");
Bulduğunuz satırın altına aşağıdaki satıları ekleyiniz...
Kod$db_link = mysql_connect($db_host,$db_user,$db_pass,$db_name);
$result = mysql_db_query($db_prefix,"SET NAMES latin5",$db_link);
$result = mysql_db_query($db_prefix,"SET CHARACTER SET latin5",$db_link);
$result = mysql_db_query($db_prefix,"SET COLLATION_CONNECTION='latin5_turkish_ci'",$db_link);
5 - locale/Turkish/global.php dosyasını açınız ve aşağıdaki satırı bulunuz. (Orjinal dosyanın yedeğini alınız!)
Kod// Locale Settings
Bulduğunuz satırın altına aşağıdaki satıları ekleyiniz...
Kodmysql_query("SET NAMES 'latin5'");
mysql_query("SET CHARACTER SET latin5");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");
Sitenizin % 99'u artık Türkçe Karakterleri gösteriyor :D % 1'ine ne mi oldu?
Yönetim Paneli / Sistem Yönetimi / Ana Ayarlar bölümünde bulunan Sitenin alt kısmındaki mesaj bölümü hala TR karakterleri "?" şeklinde gösteriyor. Yani bende bu şekilde gösteriyor belki sizde düzelecektir :D Rep Puanı vermeyi unutmayın DERMİŞİMMMM...
Allah'a emanet olun, sağlıcakla kalın... Öptüm Gıdışınızdan (Ne Demekse :P)
Düzenleyen MAxwELL_TR Düzenleme Tarihi: 21.03.2007 14:03
Çok yakinda tekrar kaldigim yerden devam edecegim...

|
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 15.01.2007 19:43
|

Super Yönetici

Katılım Tarihi: 05.01.06
|
maxwell, valla önceden vermemiş olsam kesin terazine tıklamıştım 
eline emeğine sağlık; çok güzel paylaşım.
tüm soru(n)ların cevabı bir arada
Soruları lütfen düzgün bir Türkçe ile sorun, burası anlık çevrimiçi sohbet ortamı değil
Tercümelerimi Ve Kodlamalarımı Çalıp İsimlerini Silenler Size Sesleniyorum:
Gölgem Olmaktan Öteye Gidemeyeceksiniz!!
Wareze Hiçbir Şekilde Destek Yok! Herhangi Bir Sitesinde Warez İçerik Bulunduranlar Ya Silsinler Ya Da Bu Siteden Destek Talep Etmesinler! |
| |
|
|
| BassBoost |
Mesaj Tarihi 15.01.2007 20:02
|

Üye

Katılım Tarihi: 04.11.06
|
Hocam ellerine sağlık! O, "rep" midir nedir, ondan veriyorum sana.
Kiloyla! 
Teşekkürler...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
YAZMADAN ÖNCE: (Türkçe yazanlar için hatırlatmalar...)
- Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.
- Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.
- "gelcem, gitcem, gidiyom" denmez, "geleceğim, gideceğim, gidiyorum" denir.
- "Herkez" denmez, "herkes" denir.
- "bU şEkiLDE" yazmak sadece okuyanı yorar.
- "Yanlız" değil, "Yalnız" denir.
- "ğ" harfi "g" şeklinde yazılamaz.
- "Bende, sende" denmez, "Ben de, sen de" denir. "Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır.
- "Geldimi?" yazılmaz, "Geldi mi?" yazılır. Soru takıları ayrı yazılır.
- "OKmi?" değil, "Tamam mı?" denir.
- "ahmet, belgin, duru" denmez, "Ahmet, Belgin, Duru" denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin adlarının ilk harfleri büyük yazılır.
- "ki" eki; bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, iyelik eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır.
- "v" yerine "w" yazılmaz...
Yani Türkçe, Türkçe yazılır. MSN Türkçesi'yle değil.
|
| |
|
|
| pHeR-d |
Mesaj Tarihi 17.01.2007 11:32
|

Elit Üye

Katılım Tarihi: 28.08.05
|
Ellerine sağlık Maxwell
Gölgem Olmaktan Öteye Gidemeyeceksiniz!! |
| |
|
|
| OMUR |
Mesaj Tarihi 18.01.2007 22:09
|

Üye

Katılım Tarihi: 08.04.06
|
elini saglık hocam =) yazan arkadaşında eline saglık  |
| |
|
|
| MAxwELL_TR |
Mesaj Tarihi 19.01.2007 00:46
|

Kıdemli Üye

|
Ben tşk ederim arkadaşlar benim için zevkti

|
| |
|
|
| papiculo |
Mesaj Tarihi 18.03.2007 18:25
|

Saygın Üye

Katılım Tarihi: 16.05.05
|
Bu hata genellikle başka bi siteden yazı kopyalandığında oluyor.nedeni ne olabilir
örnek:
Onlar, dönüşü olmayan yola, Çanakkaler17;ye evlatlarını kınalayıp da gönderdiler. Anaların kınalı kuzuları, Çanakkaler17;nin kurbanlarıydı. Allah için vatana verilen kurbanlarr30;
Hatice Anar17;nın yüreğini bugünün anneleri anlayabiliyor mu?
Ne mutlu anlayabilenlerer30;
Tek oğlunu,19 yaşında Çanakkaler17;ye gönderir, Hatice Anar30; Adının tecellisidir vermek, cömertliğine sınır koymamakr30;
 |
| |
|
|
| Plus |
Mesaj Tarihi 18.03.2007 20:15
|
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 10.11.06
|
aynı sorun bende var 1dost hatta başlık bile açtım bu sorunu nasil gidereceğz anlamadım gitti. |
| |
|
|
| MAxwELL_TR |
Mesaj Tarihi 18.03.2007 23:17
|

Kıdemli Üye

|
Arkadaşlar yukarıdaki yazdım Türkçe karakterlerin "?" şeklinde görünmesini gideriyor. 1Dost'un şikayetine gelince fusion da maalesef bu sorun var ve henüz giderilecek bir fix türü birşey yapılmadı. Yazdığınız yazıları düzenlemeniz gerekecek.

|
| |
|
|
| faugh |
Mesaj Tarihi 23.03.2007 15:28
|
Yeni Gelen

Katılım Tarihi: 06.07.06
|
teşekkür ederiz. +rep
Düzenleyen faugh Düzenleme Tarihi: 23.03.2007 15:29 |
| |
|
|
| kayacan |
Mesaj Tarihi 24.03.2007 09:42
|
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 03.02.07
|
ya arkadaş yaptım olmadı |
| |
|
|
| papiculo |
Mesaj Tarihi 26.03.2007 18:58
|

Saygın Üye

Katılım Tarihi: 16.05.05
|
MAxwELL_TR yazdı:
Arkadaşlar yukarıdaki yazdım Türkçe karakterlerin "?" şeklinde görünmesini gideriyor. 1Dost'un şikayetine gelince fusion da maalesef bu sorun var ve henüz giderilecek bir fix türü birşey yapılmadı. Yazdığınız yazıları düzenlemeniz gerekecek.
ilgilendiğin için ve cevap için teşekkürler.bazen bu bile yetiyor bize.sağolsın
 |
| |
|
|
| rivbir786 |
Mesaj Tarihi 12.05.2007 22:44
|

Yeni Gelen

Katılım Tarihi: 15.03.07
|
Eline sağlık fakat veritabanını nereden indiricem ki? Çok salakça bir soru ama üzgünüm bilmiyorum... Şuan elim kolum bağlandı ve sitede saçma sapa bir sürü yazı var  |
| |
|
|
| drlinux |
Mesaj Tarihi 12.05.2007 23:00
|

Üye

Katılım Tarihi: 16.01.06
|
veri tabanınızı phpmyadmin aracılığıyla veya sisteminizdeki veri tabanını yedekle menüsü aracılığıyla indirebilirsiniz. |
| |
|
|
| l3LooD |
Mesaj Tarihi 25.05.2007 19:03
|
Yeni Gelen

Katılım Tarihi: 19.11.06
|
herşeyi uygulamama ragmen hala ? görünüor.yardımcı olabilecek arkadaslar varmı ?
Düzenleyen pHeR-d Düzenleme Tarihi: 25.05.2007 19:17 |
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 25.05.2007 19:24
|

Super Yönetici

Katılım Tarihi: 05.01.06
|
l3LooD yazdı:
herşeyi uygulamama ragmen hala ? görünüor.yardımcı olabilecek arkadaslar varmı ?
ilk site linklerini bir kereye mahsus elle yeniden düzenleyin...
yönetici paneli/sistem yönetimi/site linkleri adresinden
bundan sonra düzgün çalışacaktır.
Soruları lütfen düzgün bir Türkçe ile sorun, burası anlık çevrimiçi sohbet ortamı değil
Gölgem Olmaktan Öteye Gidemeyeceksiniz!!
Wareze Hiçbir Şekilde Destek Yok! Herhangi Bir Sitesinde Warez İçerik Bulunduranlar Ya Silsinler Ya Da Bu Siteden Destek Talep Etmesinler! |
| |
|
|
| MAxwELL_TR |
Mesaj Tarihi 25.05.2007 23:10
|

Kıdemli Üye

|
Arkadaşlar ben çok sık site taşıyorum yada kurulum yapıyorum en gıcık olduğum da Türkçe karakterde ki hatalar bizzat denediğim yani Türkçe karakter problemlerinde her zaman yaptığım işlemleri sizinle paylaştım ya uygulayış sisteminizde hata var yada eksikleriniz...

|
| |
|
|
| l3LooD |
Mesaj Tarihi 26.05.2007 21:55
|
Yeni Gelen

Katılım Tarihi: 19.11.06
|
ne yapsan fayda yok vallahi ,bende cok veri tasıdım ama bu fusion bi başka.fusionda yeniyim. sql i tek tek türkçeleştirdim ve geri yukledim. sonuç su :
forumdaki bütün baslık yarım yada hiç görünmüor. sql i hata almadan yükledim. ama türkçe karakterlerin coguda görünmüor bi ajaip anlamadım gitti. |
| |
|
|
| MAxwELL_TR |
Mesaj Tarihi 27.05.2007 01:35
|

Kıdemli Üye

|
PhpMyadmin yada mysql farklılıklarından doğacan abukluklar mümkündür ama söylediğim gibi yazdığım makaledeki herşeyi bizzat test edip uyguluyorum ve de bir sorunla karşılaşmıyorum.

|
| |
|
|
| MERT |
Mesaj Tarihi 28.05.2007 21:08
|
Üye

Katılım Tarihi: 19.02.07
|
birde sunu deneyin arkadaslar
.htacces dosyasinda su satiri ekleyin
KodAddDefaultCharset Off
Türkce karekter sorunu benim yeni hostumdada vardi ve onlara telefon acip bunu bildirdimde, onlar bu satiri htacces dosyasina eklediler ve sorun cözüldü
|
| |
|