|
Yeni - Kroax 5.4
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 29.06.2008 16:10
|

Super Yönetici

Katılım Tarihi: 05.01.06
|
Türkçeleştiren: SoulSmasher
Okubeniyi türkçeleştirirken yardım eden dr. linux'a teşekkürler
mecburi uyarı: birkaç sitede tercümemin çalınıp yerine murat vs isimler ile değiştirildiğini gördüm, emek hırsızı bu hazırcı insancıklara acımakla beraber kendilerini kınıyorum... 
www.phpfusion-tr.com - PHP Fusion Türkiye Resmi Destek Sitesi
www.soulsmasher.net
--------------------------------------------------
The Kroax V5.4 RC2
PHP-Fusion v6.0 --->
Yazar: Domi/Fetloser
Embed Fonksiyonları: Wain, teşekkürler!
Güvenliği geliştirenwjg15 (William)
Verry much needed, Thank you!
Kategori küçük resimleri: utadexter Thank you!
bazı kodlar yeniden kullanılıp derlenmiştir, Nick Jones, Teşekkürler!
bazı kodlar yeniden kullanılıp derlenmiştir, Ausimods, Teşekkürler!
--------------------------------------------------
Açıklama
-----------
Eğer çeşitli kaynaklardan yayımlamak istediğiniz bir sürü kategoride filmleriniz varsa
ve de bunları kategorili ve listeli bir şekidle yyaımlamak istiyorsanız kroax isin için biçilmiş kaftan!
PAKETTE NELER VAR?
-----------------
Her videoya oy verebilirsiniz (yıldızlar ortalama oyu gösterir).
her videoya oy verebilirsiniz.
video linklerini arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
videoların kırık linklerini rapor edebilirsiniz.
medya veritabanında arama yapılabilir.
üyeler kendi linklerini upload edebilir.
her bir videonun saycı mevcut.
açıklama bölümü 800*600 çözünürlükte bile sorunsuz gözükecek şekilde optimize eidldi.
admin kırık link uyarılarını özel mesajla alır ve anında düzenleyebilir.
bazı görsel seçenekler eklendi.
ve daha bir sürü şey ...
KURULUM
------------
0. önce buıradan indirin:
http://www.phpfus...mod_id=125
1. klasörün içindeki her şeyi sitenizin kök klasörüne yükleyin sonra yönetici paneli/sistem
yönetimi/modüller e gelin.
2. the kroax modülünü seçerek kurun.
3. şimdi de yönetici paneli/sistem yönetimi/bloklara gidip kroaxla ilgili istediğiniz paneli aktif edebilirsiz..
çeşitlere göre seçmek size kalmış, hepsinin güzel işlevleri var..
4. infusions/the_kroax/uploads klasörü ve içerisindeki 2 klasöre 777 CHMOD verin.
GÜNCELLEME
---------
5.3 kullananların, 5.3 ün üzerine dosyaları yüklemeleri yeterlidir
KULLANIM
-----
Admin:
1. yönetici paneli/modüller e gidip kroaxı seçin.
2. video eklemek için gerekli alanladı roldurun. hepsini doldurmak şart değildir.
3. video düzenleme kiçin videoyu seçin, düzenleyin ve kaydedin
4. video veritabanı kendi stadnart ayarları ile gayet temiz çalışmaktadır, ancak siz yine de şunlar gibi eksta
özellikler eklemek isteyebilirsiniz..
4a: Sayfa başına düşen videoları ayarlama
4b: küçük resimlerin genişlik/yüksekliğini ayarlama
KALDIRMA
--------------
1. yönetici paneli/sistem yönetimi/modüllerden kroax ı seçip kaldırın
2. daha sonra da kroax ile alakalı panelleri yönetici paneli/sistem yönetimi/bloklar dan kaldırın
-----------------------------------------
Blinen Hatalar:
sitenizi klasör altından çalıştırıyorsanız, örneğin:
www.siteadi.com/php-files/
gibi, js scriptleri sorunlu olabiliyor, js yollarını aşağıdaki gibi elle düzenlemeniz geremekte
www.siteadi.com/php-files/infusions/the_kroax/js.js etc
Youtube > url çözme fonksiyonları php 4.3 den düşük sürümlere sahip sunucularda çalışmıyor
5.4 de olan yenilikler (5.3 den sonra) :
Başlık artık 90 karakter olabilecek.
Yorumlara nl2br fonksiyonu eklendi, böylece atrık yorumlar tek satırda değil, düzgün gösterilebilecek.
Youtube header kodlarında olan değişikliklere uyum sağlamak ve youtube kodunu çözümlemek için fonksiyon düzeltildi.
Bir güvenlik açığı yamalandı (Teşekkürler SoulSmasher).
Eksik dil dosyaları tamamlandı.
Birkaç ufak düzenleme yapıldı!
5.4 ile gelen yeni özellikler (yüzeysel ve ilginizi çekebilecek şeyleri anlatacağım):
Mega merkezi panel
Alt kategoriler
Favoriler
Download özellikli Youtube url çözücülü player
Playlistler (flv,swf,mp3,youtube için sadece .999 uzantısı)
Hemen hemen her şey için yeni ayar seçenekleri
Yerel mp3 desteği
Otomatik loader
Yeni upload sistemi
Yerel ffmpeg desteği & fonksiyonu flash upload çubuğu
pek çok kodlama hatası ve olası güvenlik sorunları düzeltildi
yoube videoları şu şekilde ekleniyor: http://www.youtube.com/watch?v=NlZzbo0XKSk.999 bu şekil eklenme dışında embed
kodu da ekleyebilirsiniz.. tabi bu 2 şekilde de videoya kendi logonuzu ekleyevilirsiniz
görünümü şöyle olacak:
http://www.venue....hp?url=314
logo değişimi olabilecek, sadece kroax klasöründeki logo.gif i başka bir resimle değiştirin
örnek kategori gösterimi: http://www.venue....ategory=50
playliste mp3 ve swf ekleme özelliği
favorişlerim bölümü - üyeler favori videolarını seçebilecekler vce onları istedikleri zaman listeleyebilecekler
anlık izlenen videoları gösterme özelliği - sitede panelde o an izlenen videolar görüntülenebilecek
admin alanında ajaxlı arama özelliği
Soruları lütfen düzgün bir Türkçe ile sorun, burası anlık çevrimiçi sohbet ortamı değil
Tercümelerimi Ve Kodlamalarımı Çalıp İsimlerini Silenler Size Sesleniyorum:
Gölgem Olmaktan Öteye Gidemeyeceksiniz!!
Wareze Hiçbir Şekilde Destek Yok! Herhangi Bir Sitesinde Warez İçerik Bulunduranlar Ya Silsinler Ya Da Bu Siteden Destek Talep Etmesinler! |
| |
|
|
| Anathema |
Mesaj Tarihi 29.06.2008 16:14
|

Saygın Üye

Katılım Tarihi: 25.10.07
|
Teşekkürler SoulSmasher ve dr.linux tercülemeleriniz için.
Kroax kullanmıyorum ama özellikleri görünce ağzım sulanmadı değil =P
Ayrıca, sarfedilen emeğe saygısızlık eden insanları bende izninizle kınıyorum :)
|
| |
|
|
| endurado |
Mesaj Tarihi 29.06.2008 17:47
|

Acemi Üye

Katılım Tarihi: 24.12.07
|
Domi, Fetloser, Wain, William, utadexter, Nick Jones, Ausimods ve SoulSmasher teşekkürler ellerinize sağlık. |
| |
|
|
| endurado |
Mesaj Tarihi 29.06.2008 18:33
|

Acemi Üye

|
Çok mu acele davrandım yükseltmekte
1.Modifikasyonlu site linkleri dağıldı
2.Site müthiş yavaşladı
3.Versiyon 5.3'ü kullanıyordum yükseltme yapmadı hala 5.3 gözüküyor
4.Arşiv de bulunan bütün videoları (ve diğer herşeyi) kaybettim
5.Üzerine yazdırdığım için geri dönemiyorum
6.Çare arıyorum |
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 29.06.2008 18:41
|

Super Yönetici

|
tüm videolar gitti ise komple silip yeniden kurun, o dediklerinizin hiçbirinin olmaması gerek, garip..
Soruları lütfen düzgün bir Türkçe ile sorun, burası anlık çevrimiçi sohbet ortamı değil
Wareze Hiçbir Şekilde Destek Yok! Herhangi Bir Sitesinde Warez İçerik Bulunduranlar Ya Silsinler Ya Da Bu Siteden Destek Talep Etmesinler! |
| |
|
|
| endurado |
Mesaj Tarihi 29.06.2008 19:27
|

Acemi Üye

|
Bu modül ben de problem çıkardı.Foto galeri, web linkleri derken şimdi de video bölümü iptal oldu
Düzenleyen endurado Düzenleme Tarihi: 29.06.2008 22:12 |
| |
|
|
| blonde78 |
Mesaj Tarihi 29.06.2008 22:26
|

Saygın Üye

Katılım Tarihi: 14.11.06
|
Teşekkürler Soul.Güzel olmuş.Elinize sağlık. |
| |
|
|
| chatlaq |
Mesaj Tarihi 29.06.2008 22:52
|

Saygın Üye

Katılım Tarihi: 30.12.07
|
soul youtube videolarını çekip kendi playerinde gösteriyorduk bir zaman sonra olmamıştı youtube engellemiş olabilir demiştin aca bu sürümde yine youtube videolarını çekip kendi playerinde oynatabiliyormuyuz ?

|
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 29.06.2008 23:08
|

Super Yönetici

|
chatlaq yazdı:
soul youtube videolarını çekip kendi playerinde gösteriyorduk bir zaman sonra olmamıştı youtube engellemiş olabilir demiştin aca bu sürümde yine youtube videolarını çekip kendi playerinde oynatabiliyormuyuz ?
5.4 ile gelen özelliklere bakın 
ayrıca öyle de eklense embed de eklense pek bir şey fark etmeyecek, youtube türkiyede engelliydi en son baktığımda
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 29.06.2008 23:10
|

Super Yönetici

|
endurado yazdı:
Bu modül ben de problem çıkardı.Foto galeri, web linkleri derken şimdi de video bölümü iptal oldu 
bu modülün fotogaleri ve web linkleri ile alakası ve bağlantısı yok son değişimlerinizi kontrol edin.
mesajı düzenlemişsiniz admin panelinde güncelleme seçeneği var arkadaşlar ona dikkat edin
| |
|
|
| chatlaq |
Mesaj Tarihi 29.06.2008 23:30
|

Saygın Üye

|
soul biliyorum kroaxta youtubeden videoyu çekip kendi playerinde oynatıldığını ama bir süre kullanmıştık ve sonra çalışmamıştı bu sürümde çözüldümü onu sordum

|
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 29.06.2008 23:40
|

Super Yönetici

|
chatlaq yazdı:
soul biliyorum kroaxta youtubeden videoyu çekip kendi playerinde oynatıldığını ama bir süre kullanmıştık ve sonra çalışmamıştı bu sürümde çözüldümü onu sordum
5.4 de olan yenilikler (5.3 den sonra) :
...
Youtube header kodlarında olan değişikliklere uyum sağlamak ve youtube kodunu çözümlemek için fonksiyon düzeltildi.
...
yani evet
| |
|
|
| chatlaq |
Mesaj Tarihi 30.06.2008 19:12
|

Saygın Üye

|
teşekkürler soul anladım düzeltilmiş sorun ama bu seferde yutup kapalı

|
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 30.06.2008 19:37
|

Super Yönetici

|
chatlaq yazdı:
teşekkürler soul anladım düzeltilmiş sorun ama bu seferde yutup kapalı 
googlevideo açık ama
| |
|
|
| WolF_vAn_BruSSeL |
Mesaj Tarihi 02.07.2008 15:04
|
Yeni Gelen

Katılım Tarihi: 06.06.08
|
Arkadaslar Ben Guncelleme icin 5.3 ustune yukledim ama hala 5.3 gosteriyor modul panelinde tamamen sildim ve yeniden yukledim hala ayni gosteriyor ne yapmam gerek bir yardim edin lutfen... |
| |
|
|
| WolF_vAn_BruSSeL |
Mesaj Tarihi 02.07.2008 19:51
|
Yeni Gelen

|
Arkadaslar Cvp Vermemissiniz Hala  |
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 02.07.2008 20:13
|

Super Yönetici

|
WolF_vAn_BruSSeL yazdı:
Arkadaslar Ben Guncelleme icin 5.3 ustune yukledim ama hala 5.3 gosteriyor modul panelinde tamamen sildim ve yeniden yukledim hala ayni gosteriyor ne yapmam gerek bir yardim edin lutfen...
3 4 yukarıdaki mesajımı okudunuz mu ? admin panelinde güncelleme butonu varmış öyle demişti arkadaş 
ayrıca dosyaları üstüne atmanız yeterli 5.4 de sql değişimi yok güvenlik ve performans güncellemeleri var 5.3 yazsa bile sorun olmaz
| |
|
|
| endurado |
Mesaj Tarihi 02.07.2008 21:39
|

Acemi Üye

|
Admin bölümünün en altın da uyarı yapıyor güncelleme yapın veya sürümü yükseltin anlamında fakat yükseltme yaptıktan sonra bu uyarı kalkmasına rağmen 5.3 göstermeye devam ediyor bir sakıncası olduğunu sanmıyorum.Kroax gerçekten son derece geliştirilmiş ne yazıkki ben de ana menü ile çakışma yaptı, videolar linkini atarken menüyü dağıtıyor.Çok fazla modifikasyon bir yerde problem yaratabiliyor eğer benim gibi yaptıklarınızı bir yere not almamışsanız.
Bu arada daha önce host değiştirdikten sonra web linkleri bozulmuş foto albüm gd1 ve gd2 gösterimleri arıza yapmış düzeltememiştim yukarıda ki mesajım da kastettiğim bunlar.Tabiiki her problemin çözümü var ve fusion da bu çok daha kolay.
Biraz destanımsı oldu galiba..
Endurado |
| |
|
|
| SoulSmasher |
Mesaj Tarihi 02.07.2008 21:47
|

Super Yönetici

|
site linkleri ile alakası yok anlatamıyorum link ekliyse yeniden kurulduğunda sadece yeniden ekler site linkleri tablosuna dokanmaz kroax ayrıca videolar linkini herhangi bir link gibi atarsanız sorun olacağını sanmıyorum belki ana menünüzde sorun vardır
| |
|
|
| WolF_vAn_BruSSeL |
Mesaj Tarihi 06.07.2008 06:57
|
Yeni Gelen

|
Arkadaslar Bir Sorun Daha Var Yardimci Olursaniz Cok Sevinirim...
Şu an izlenen medyalar, ve En çok oy verilen medya Calismiyor Yani Ortaya Bu Paneli Koydugumda Bunlarin Calismadigini Goruyorum Üye Oylama Sistemine 5 Yildiz Veriyorum Oyle Donuyor Ama Puan Vermiyor Yardimci Olurmusunuz Lütfen Tsk Ederim... |
| |
|